Založ si blog

Evolúcia a mlynček na mäso.

Pozná každý jednoduchý , klasický mlynček na mäso zo zliatiny hliníka /železa/ ,ktorý sa používa ešte stále v našich domácnostiach?

 

Myslím si,že väčšina áno. Aj keď dnes sú aj modernejšie, elektrické. Ale k veci. Daný mlynček sa skladá zo siedmych dielov./teleso mlynčeka,šnek,kľuka, skrutka kľuky,kruhová doska s otvormi,nôž,maticový uzáver telesa mlynčeka/. Teda,mlynček má sedem častí.

Veda, evolucionisti hovoria,že nejaká pravda,jav  sa dokazuje faktami,overovaním,experimentom, najlepšie opakovaným.

Tak skúsme sa pozrieť na jeden taký experiment. Ak by sme dali týchto sedem jednotlivých dielov mlynčeka do nejakého zariadenia, otáčajúceho sa bubna a točili ním akokoľvek dlho,…..poskladali by sa  tie jednotlivé diely samé, do mlynčeka ,/dohromady/ ako ho poznáme v zloženom stave?

Zrejme už tušíme,že tým chceme navodiť situáciu, ako na počiatku prebiehala evolúcia? Už slovo –„počiatok“  je mätúce pre evolucionistov,ale to teraz nebudeme rozoberať.

Matka príroda je vraj múdra,…ale aj tak/ignorujme to/ aj preto sme jej pomohli a zabezpečili sme sedem  dielov mlynčeka,…..tiež sme ich dali do uzavretého malého priestoru, aby bola väčšia šanca na spojenie daných dielov,…..tiež sme jej zabezpečili otáčajúci sa bubon, /opäť na zvýšenie šancí/,….a aj silu ,ktorá by krútila  daný bubon.  Dokonca by sme  matke prírode dali aj neobmedzený čas na to,aby mohla úspešne realizovať experiment .Milión,…miliardu,…..bilión,….nekonečno rokov. Môžme hádať,… podarilo by sa jej to?

Zložil by sa daný mlynček dohromady?

Odpovedať môže každý sám za seba. Možno poviete ,že je to zlý príklad, ale nie je to tak.  Tu si musíme uvedomiť,že na počiatku,keď nejaká sila začala  niečo vraj tvoriť, tak nebolo vôbec nič. Teda, boli to omnoho ťažšie podmienky, ako mala „matka príroda“, evolúcia v našom názornom príklade,experimente.

Položme si otázku-je vesmír so všetkým ,čo dnes poznáme /celé stvorenstvo,život,inteligencia/ viac ako sedem dielov mlynčeka na mäso?

Ak by sa nám to nepodarilo nikdy s daným mlynčekom, aj keď sme tomu napomohli,….mohlo to vyjsť slepým silám,náhode?

Aj keď veda by nemala pripúšťať také pojmy ako – „slepá sila,náhoda“. Ale budiž, tentokrát v záujme nášho experimentu prižmúrime oči.

Alebo veríme, že keď hodíme nespočetne krát /astronomické číslo/ hracou kockou, vyjdú nám samé šestky? Lebo ak by sa tak nestalo,čo len jeden raz, tak by sme tu mali-big crash,….a nie „tvoriaci“ big bang.

Kde sa to zastavilo? Budem aj ja raz človekom? Foto:https://pixabay.com/sk/

A preto sa už  ani radšej nepýtajme na nejaké interakcie,kooperáciu,riadenie,presné nastavenie,ucelené systémy,účelnosť  a podobne, aby sme sa nezamotali.

Lebo niekto by sa ma mohol ešte spýtať,či som videl, alebo počul ako – nikým/ničím/ neriadená explózia mohla vytvoriť niečo ,pekné, živé a zmysluplné?

Priznám sa, priviedlo by ma to do pomykova. Ale, nehovorí sa,že „keď pánbožko dá, tak aj motyka vystrelí“?

Vždy som závidel takú silnú vieru tých,čo veria v evolúciu. Ak by ju mali religionisti ,veriaci, tak dnes by nebolo žiadneho ateistu.

Ukončime teraz náš krátky exkurz do experimentálnej vedy, citáciou z Písma:

„Veď každý dom musí niekto postaviť; a ten, kto postavil všetko, je Boh.“  Hebrejom 3,4.

Niekto raz povedal, že genialita spočíva v jednoduchosti! Niečo bude na tom pravdy.

———————————————————————————————-

Foto/zdroj/ https://pixabay.com/sk/

Nikdy neexistuje bezvýchodisková situácia v živote človeka a to ani v realite dnešných dní!

13.01.2023

(Doporučenie: Kto chce viac získať z tohoto článku, môže si pozrieť aj všetky odkazy na biblické texty, ktoré sú vyznačené inverzne.) Možno, pri názve tohoto blogu vás napadnú slová, že – nádej zomiera posledná. Ale ja začnem uistením, že skutočná nádej nikdy nezomiera. Ale sa napĺňa, a my potom zisťujeme,(alebo ešte len zistíme) že stálo za to veriť [...]

„Ja Som“ = „Ja som, ktorý som“ ? !

06.02.2021

Ako to vlastne je? A tak skúsme opäť uvažovať pomocou Božieho slova a zdravého úsudku, a možno pochopíme, /ak tak bude chcieť Boh, ktorý pokorným dáva porozumenie/, že nie všetko čo nám niekto tvrdí musí byť pravda. Aj keď to tvrdí väčšina. Z biblickej opakovanej histórie by sme to mali aspoň vedieť, ak ju dobre poznáme?! A verme, že skúmanie, kladenie otázok, [...]

„A pekelné brány ju nepremôžu“. – (ale niekde sa stala chyba, niekoho predsa premohli)

18.12.2020

Citujem, ……. „Akokoľvek zázračne to znie, Cirkev sa naozaj za celých dve tisíc rokov ani raz nepomýlila v otázkach viery alebo mravov. Je to vlastne skutočný zázrak, ktorý by mohol komukoľvek poslúžiť na dôkaz božskosti katolíckej Cirkvi. Mnohí by radi dokázali aspoň jeden jediný omyl katolíckej Cirkvi v jej dvetisíc-ročnej histórii. Nikomu sa to [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

milano

(New Living Translation) "Základy práva a poriadku sa zrútili. Čo môžu robiť spravodliví?" "Základy", - pod týmto slovom treba vidieť princípy morálky, ktoré tvoria základ spoločnosti. (Ellicottov komentár) Na otázku: "čo môže robiť spravodlivý"? - odpovedá Žalmista v 1 a 7 verši, daného 11 Žalmu. Práve v takých časoch, musí kresťan bezvýhradne dôverovať Bohu, ktorý podporuje a ochraňuje tých, čo sa držia jeho spravodlivých noriem. A útechou je im aj to, že tí - čo rúcajú základy poriadku a prehliadajú spravodlivosť, nikdy nemôžu zvíťaziť! Táto kategória ľudí, dokonca považuje súčasný úpadok morálky, za - "ilúziu" a značná časť týchto ľudí verí, že "žijeme v tom najlepšom svete". Veľavravné sú preto aj slová zo Zjavenia 22,11-12, ktoré, na už nadhodenú otázku, radia: ..... "Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje. Hľa, prídem čoskoro a moja odplata príde so mnou, aby som odplatil každému podľa jeho skutkov."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 184051x
Priemerná čítanosť článkov: 4974x

Autor blogu

Kategórie