Všetko je možné! Pravoslávny kňaz chváli Jehovových svedkov.

27. septembra 2019, milano, Nezaradené

Sú Jehovovi svedkovia „extrémistickou skupinou“, alebo si zaslúžia pochvalu za svoju činnosť a bezúhonnosť? Zaujímavé je to, že svojho času …..  Prezident Putin vyznamenal rodinu Jehovových svedkov. /pre niekoho: rodinu „extrémistov“/

A ten istý prezident V. Putin aj odsúdil prenasledovanie Jehovových svedkov. ….. v Rusku! Tak ako to je?

Či už odpovieme tak, alebo onak,…..je zrejme, že nemôže byť aj jedno  aj druhé pravda!

Tak prečo sú tak rozdielne názory na túto náboženskú skupinu? 

Foto:https://pixabay.com/sk/

Tiež je zaujímavá aj výpoveď pravoslávneho kňaza na adresu Jehovových svedkov. Ale to opäť nejak nejde dokopy s oficiálnym názorom pravoslávnej cirkvi. Prečo tam, kde jeden vidí „nebezpečenstvo“, tak druhý vidí niečo „hodné pochvaly“?

——————————————————————–

Video z YOTUBE:   Ruský pravoslavný kněz vyzývá!

Celý preklad jeho výzvy,/do Češtiny/ je dole pod videom. Titulky sú v Poľštine , ale aj tomu môže každý rozumieť.

——————————————————————–

Samozrejme, Jehovovi svedkovia neočakávajú, že každý bude o nich hovoriť priaznivo.  Pamätajú na Ježišove slová: „Beda, keď o vás všetci ľudia dobre hovoria, lebo práve to robili ich predkovia falošným prorokom.“ (Lukáš 6:26)

A aj Ježiš mal v čase, keď bol na zemi veľmi nízku hodnotu v očiach väčšiny ľudí. To predpovedalo dávno predtým ,aj jedno proroctvo:… „Bol opovrhovaný a nepovažovali sme ho za nič.“ ​(Izaiáš 53:3)

A tak aj dnes platia Ježišove slová….. Ak vás svet nenávidí, viete, že mňa nenávidel skôr, ako nenávidel vás.“ Ján 15:18.  Ak sa teda niekto mýlil v osobe Božieho syna, /dokonalého človeka/ o čo viac sa môže mýliť pri jeho nasledovníkoch, pri nedokonalých ľuďoch?!  Aj keď hneď mnohí povieme: ….“že, neporovnávajme Ježiša s Jehovovými svedkami“, tak dnes práve táto skupina v zmysle slov z ​(Matúša 24:14) , koná Božiu vôľu a zviditeľňuje sa najväčším – poznávacím znamením !

Ale na druhej strane, k hodnote Ježiša, jeho Otec,si svojho syna, cenil veľmi vysoko!  Ale prečo Ježiša mnohí odmietali z jeho národa?  A tak stále tu stojí otázka: …..„čo má pre nás väčšiu cenu“?

„Viac milujeme ľudskú slávu ako Božiu slávu? (Ján 12:43)  A tu, v danom texte /slovách/ je aj skrytá odpoveď, prečo:  …..ohovárame,…..prenasledujeme, …..nenávidíme, ….máme predsudky,  ….nerozlišujeme, …..a mýlime sa!?  Alebo už dnes neplatí, že …..„Podľa toho všetci poznajú, že ste moji učeníci, ak budete mať lásku medzi sebou.“(Ján 13:34, 35)  ……???

A keby len „medzi sebou“, ….. lebo Ježiš povedal aj: ….„Ale ja vám hovorím: Stále milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, ktorí vás prenasledujú; aby ste dokázali, že ste synmi svojho Otca, ktorý je v nebesiach.“ ​(Mat. 5:43–45)  Myslel to vážne?

 


Foto:https://pixabay.com/sk/