Založ si blog

“ . . . . . a nič nezbadali, . . . . . . . “ ? !

V Biblii u  Matúša v 24 kapitole 37-44 …… je jedno závažné vyhlásenie ktoré  má veľmi veľký dosah na našu budúcnosť, život. Citujem danú správu:

——————————–: Bdejte, aby ste neboli prekvapení :——————————-
„Ako bolo za dní Noema, tak bude aj pri príchode Syna človeka.  Ako v dňoch pred potopou ľudia jedli a pili, ženili sa a vydávali až do toho dňa, keď Noe vošiel do korába, a nič nezbadali, až prišla potopa a zmietla všetkých, tak bude aj pri príchode Syna človeka. Vtedy budú na poli dvaja: jeden vzatý,/na prežitie/ druhý ponechaný. /na zničenie/. Dve budú mlieť na mlyne: jedna bude vzatá, druhá ponechaná. Bdejte teda, lebo neviete, v ktorý deň príde váš Pán.  Uvedomte si: keby hospodár vedel, v ktorú nočnú hodinu príde zlodej, bdel by a nedal by mu vlámať sa do domu.  Preto aj vy buďte pripravení, lebo Syn človeka príde v hodinu, o ktorej neviete.“

Zrejme vieme čo sa stalo v Noemových dňoch? Boh zoslal potopu na svet

bezbožných ľudí.  Ale všetkých dopredu varoval prečo a ako  ide daný skutok vykonať?! A predsa nikto na danú výstrahu nereagoval  okrem Noema a jeho rodiny! Prečo ale tá zarážajúca nevšímavosť? Predsa aj Noe osobne varoval a upozorňoval ľudí, a mohli to vidieť už aj z jeho ojedinelého, staviteľského diela – korábu?! Tak prečo ľudia nepodnikli kroky k záchrane? Určite tiež

Čo je dnešným „korábom“ na záchranu?

videli to veľkolepé „predstavenie“ v podobe zvierat ktoré smerovali do korábu. Mohlo to niekomu uniknúť? Tiež je zrejme, že daný koráb Noe staval niekoľko desaťročí /cca 40-50 rokov/, a predsa nič. A je možné, že daní ľudia mohli vidieť ten ohlásený zásah Boha aj z iných ukazovateľov. Nie je to zarážajúce, že to všetci ignorovali, aj keď život je to najcennejšie, čo vlastníme?
Kde bol ten problém nepochopiteľného, ľudského jednania v daných časoch?
Nuž Biblia to opisuje, že – to spočívalo v ich skazenosti a v tom, čo je vidno aj na začiatku danej biblickej správy z úvodu. V daných časoch pred potopou boli ľudia až príliš zamestnaní činnosťami, ktoré neboli ničím zlým. Lebo jesť , piť , ženiť sa, vydávať, sadiť, stavať, predávať, kupovať a podobne, sú bežné a potrebné činnosti. Ale daná generácia bola nimi tak pohltená, že si nevšímali výstrahy od Boha. Ježiš aj preto povedal, že – ako jeho prvý príchod  /=zničenie Jeruzalemu v roku 70,n.l/, tak aj naša doba/ pred jeho druhým príchodom/ bude presne taká ako aj Noemove dni. Rovnako aj v dnešnej dobe, sa ľudia vo všeobecnosti zameriavajú len na bežné veci hmotného rázu a duchovné veci zanedbávajú. Alebo ich nahradia istým, zdedeným  – náboženským formalizmom., aby sa nepovedalo, že nemajú duchovné zmýšľanie. Aj dnes ľudia vo svete reagujú na posolstvo o Božom Kráľovstve, na výstrahy, varovania s ľahostajnosťou,  posmechom  či dokonca prenasledovaním.  A tiež aj dnes ľudia odmietajú vidieť tie mnohé znamenia  posledných dní  tohto skazeného systému vecí. Naozaj, ako vtedy sa ľudia smiali tomu, že Noe stavia koráb na záchranu , tak aj dnes sa ľudia smejú z tej činnosti, ktorá bola podobná v mnohom činnosti Noemovej. Nuž, kto to kedy videl, chodiť dnes po domoch a „otravovať“ slušných ľudí a to opakovane?! A tak najväčší prejav lásky Boha a aj jeho služobníkov – niekto s istým zámerom postavil do krajne , negatívnej roviny. A to len preto, že daní Boží služobníci, okrem iného, poslúchajú svojho Boha a jeho slová zo Zjavenia 14,6-7 a hlásajú: „Bojte sa Boha a vzdajte mu slávu, lebo prišla hodina jeho súdu,….“.

Buďme bdelí!

Ale ak od toho všetkého odhliadneme a pripomenieme si , že na svete je vyše dvoch miliárd kresťanov, ……. tak prečo nikto „nič nezbadá“?  Vari pastieri, kňazi, pastori týchto kresťanov nebudú vedieť, že Kristus je pred dverami?  Prečo nebudú zaznievať výstrahy z ich strany? Prečo nebudú varovať aj svet s ktorým sú v tesnom spojení? Prečo ten moment prekvapenia ako ho opisuje Biblia? Tak ako sa to stalo aj v 1 storočí, keď „vyvolená cirkev“ nespoznala, nezbadala tie posledné dni, čas súdu? A pritom Ježiš varoval všetkých čo majú urobiť?!
Odpoveď je jednoduchá: Tak ako pred potopou, tak aj pred zničením Jeruzalema v 1 storočí, a tak aj dnes, …… nikto nevenuje pozornosť „bezvýznamnej“ , opovrhovanej, relatívne malej skupine ľudí, ktorá už vyše sto rokov varuje, že tento vládny systém končí a nahradí ho dokonalý Boží systém, Božia vláda!

ZAVER: … A tak je správne ak nezabúdame na Ježišove zdôrazňovanie jeho  „rýchleho príchodu“! ……. prídem čoskoro!  A samozrejme, na – BDELOSŤ !!!      Zjav.16,15 ….. „Prichádzam ako zlodej. Šťastný je ten, kto zostáva bdelý a stráži si svoj vrchný odev, aby nechodil nahý a aby ľudia nevideli jeho hanbu“.  Lebo taká hanba je to najhoršie,čo by sa nám mohlo stať.

„Preto bdejte celý čas a modlite sa, aby ste mohli uniknúť všetkému tomu, čo má prísť, a postaviť sa pred Syna človeka“. Lukáš 21,36.
A preto my, –  ktorých „zastihol koniec vekov“, nespime a buďme na pozore, a urobme všetky potrebné kroky k záchrane. Neopakujme chyby z minulosti! Lebo večný život, teda ten – skutočný, pravý život je lepší ako večné nebytie, tak ako svetlo je lepšie od tmy.

 


Foto:https://pixabay.com/sk/

Koráb:hanyalashkar(Pixabay)

Nikdy neexistuje bezvýchodisková situácia v živote človeka a to ani v realite dnešných dní!

13.01.2023

(Doporučenie: Kto chce viac získať z tohoto článku, môže si pozrieť aj všetky odkazy na biblické texty, ktoré sú vyznačené inverzne.) Možno, pri názve tohoto blogu vás napadnú slová, že – nádej zomiera posledná. Ale ja začnem uistením, že skutočná nádej nikdy nezomiera. Ale sa napĺňa, a my potom zisťujeme,(alebo ešte len zistíme) že stálo za to veriť [...]

„Ja Som“ = „Ja som, ktorý som“ ? !

06.02.2021

Ako to vlastne je? A tak skúsme opäť uvažovať pomocou Božieho slova a zdravého úsudku, a možno pochopíme, /ak tak bude chcieť Boh, ktorý pokorným dáva porozumenie/, že nie všetko čo nám niekto tvrdí musí byť pravda. Aj keď to tvrdí väčšina. Z biblickej opakovanej histórie by sme to mali aspoň vedieť, ak ju dobre poznáme?! A verme, že skúmanie, kladenie otázok, [...]

„A pekelné brány ju nepremôžu“. – (ale niekde sa stala chyba, niekoho predsa premohli)

18.12.2020

Citujem, ……. „Akokoľvek zázračne to znie, Cirkev sa naozaj za celých dve tisíc rokov ani raz nepomýlila v otázkach viery alebo mravov. Je to vlastne skutočný zázrak, ktorý by mohol komukoľvek poslúžiť na dôkaz božskosti katolíckej Cirkvi. Mnohí by radi dokázali aspoň jeden jediný omyl katolíckej Cirkvi v jej dvetisíc-ročnej histórii. Nikomu sa to [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

milano

(New Living Translation) "Základy práva a poriadku sa zrútili. Čo môžu robiť spravodliví?" "Základy", - pod týmto slovom treba vidieť princípy morálky, ktoré tvoria základ spoločnosti. (Ellicottov komentár) Na otázku: "čo môže robiť spravodlivý"? - odpovedá Žalmista v 1 a 7 verši, daného 11 Žalmu. Práve v takých časoch, musí kresťan bezvýhradne dôverovať Bohu, ktorý podporuje a ochraňuje tých, čo sa držia jeho spravodlivých noriem. A útechou je im aj to, že tí - čo rúcajú základy poriadku a prehliadajú spravodlivosť, nikdy nemôžu zvíťaziť! Táto kategória ľudí, dokonca považuje súčasný úpadok morálky, za - "ilúziu" a značná časť týchto ľudí verí, že "žijeme v tom najlepšom svete". Veľavravné sú preto aj slová zo Zjavenia 22,11-12, ktoré, na už nadhodenú otázku, radia: ..... "Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje. Hľa, prídem čoskoro a moja odplata príde so mnou, aby som odplatil každému podľa jeho skutkov."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 184103x
Priemerná čítanosť článkov: 4976x

Autor blogu

Kategórie