Založ si blog

Všetko je možné! Pravoslávny kňaz chváli Jehovových svedkov.

Sú Jehovovi svedkovia „extrémistickou skupinou“, alebo si zaslúžia pochvalu za svoju činnosť a bezúhonnosť? Zaujímavé je to, že svojho času …..  Prezident Putin vyznamenal rodinu Jehovových svedkov. /pre niekoho: rodinu „extrémistov“/

A ten istý prezident V. Putin aj odsúdil prenasledovanie Jehovových svedkov. ….. v Rusku! Tak ako to je?

Či už odpovieme tak, alebo onak,…..je zrejme, že nemôže byť aj jedno  aj druhé pravda!

Tak prečo sú tak rozdielne názory na túto náboženskú skupinu? 

Foto:https://pixabay.com/sk/

Tiež je zaujímavá aj výpoveď pravoslávneho kňaza na adresu Jehovových svedkov. Ale to opäť nejak nejde dokopy s oficiálnym názorom pravoslávnej cirkvi. Prečo tam, kde jeden vidí „nebezpečenstvo“, tak druhý vidí niečo „hodné pochvaly“?

——————————————————————–

Video z YOTUBE:   Ruský pravoslavný kněz vyzývá!

Celý preklad jeho výzvy,/do Češtiny/ je dole pod videom. Titulky sú v Poľštine , ale aj tomu môže každý rozumieť.

——————————————————————–

Samozrejme, Jehovovi svedkovia neočakávajú, že každý bude o nich hovoriť priaznivo.  Pamätajú na Ježišove slová: „Beda, keď o vás všetci ľudia dobre hovoria, lebo práve to robili ich predkovia falošným prorokom.“ (Lukáš 6:26)

A aj Ježiš mal v čase, keď bol na zemi veľmi nízku hodnotu v očiach väčšiny ľudí. To predpovedalo dávno predtým ,aj jedno proroctvo:… „Bol opovrhovaný a nepovažovali sme ho za nič.“ ​(Izaiáš 53:3)

A tak aj dnes platia Ježišove slová….. Ak vás svet nenávidí, viete, že mňa nenávidel skôr, ako nenávidel vás.“ Ján 15:18.  Ak sa teda niekto mýlil v osobe Božieho syna, /dokonalého človeka/ o čo viac sa môže mýliť pri jeho nasledovníkoch, pri nedokonalých ľuďoch?!  Aj keď hneď mnohí povieme: ….“že, neporovnávajme Ježiša s Jehovovými svedkami“, tak dnes práve táto skupina v zmysle slov z ​(Matúša 24:14) , koná Božiu vôľu a zviditeľňuje sa najväčším – poznávacím znamením !

Ale na druhej strane, k hodnote Ježiša, jeho Otec,si svojho syna, cenil veľmi vysoko!  Ale prečo Ježiša mnohí odmietali z jeho národa?  A tak stále tu stojí otázka: …..„čo má pre nás väčšiu cenu“?

„Viac milujeme ľudskú slávu ako Božiu slávu? (Ján 12:43)  A tu, v danom texte /slovách/ je aj skrytá odpoveď, prečo:  …..ohovárame,…..prenasledujeme, …..nenávidíme, ….máme predsudky,  ….nerozlišujeme, …..a mýlime sa!?  Alebo už dnes neplatí, že …..„Podľa toho všetci poznajú, že ste moji učeníci, ak budete mať lásku medzi sebou.“(Ján 13:34, 35)  ……???

A keby len „medzi sebou“, ….. lebo Ježiš povedal aj: ….„Ale ja vám hovorím: Stále milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, ktorí vás prenasledujú; aby ste dokázali, že ste synmi svojho Otca, ktorý je v nebesiach.“ ​(Mat. 5:43–45)  Myslel to vážne?

 


Foto:https://pixabay.com/sk/

 

 

 

 

Nikdy neexistuje bezvýchodisková situácia v živote človeka a to ani v realite dnešných dní!

13.01.2023

(Doporučenie: Kto chce viac získať z tohoto článku, môže si pozrieť aj všetky odkazy na biblické texty, ktoré sú vyznačené inverzne.) Možno, pri názve tohoto blogu vás napadnú slová, že – nádej zomiera posledná. Ale ja začnem uistením, že skutočná nádej nikdy nezomiera. Ale sa napĺňa, a my potom zisťujeme,(alebo ešte len zistíme) že stálo za to veriť [...]

„Ja Som“ = „Ja som, ktorý som“ ? !

06.02.2021

Ako to vlastne je? A tak skúsme opäť uvažovať pomocou Božieho slova a zdravého úsudku, a možno pochopíme, /ak tak bude chcieť Boh, ktorý pokorným dáva porozumenie/, že nie všetko čo nám niekto tvrdí musí byť pravda. Aj keď to tvrdí väčšina. Z biblickej opakovanej histórie by sme to mali aspoň vedieť, ak ju dobre poznáme?! A verme, že skúmanie, kladenie otázok, [...]

„A pekelné brány ju nepremôžu“. – (ale niekde sa stala chyba, niekoho predsa premohli)

18.12.2020

Citujem, ……. „Akokoľvek zázračne to znie, Cirkev sa naozaj za celých dve tisíc rokov ani raz nepomýlila v otázkach viery alebo mravov. Je to vlastne skutočný zázrak, ktorý by mohol komukoľvek poslúžiť na dôkaz božskosti katolíckej Cirkvi. Mnohí by radi dokázali aspoň jeden jediný omyl katolíckej Cirkvi v jej dvetisíc-ročnej histórii. Nikomu sa to [...]

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

ATACMS, Ukrajina

ATACMS či vojenskí poradcovia. Zameria Kyjev pomoc z USA aj na zničenie Krymského mosta?

23.04.2024 06:00

Už tento týždeň by Ukrajina mohla z USA dostať ďalekonosné Armádne taktické raketové systémy – ATACMS.

Marina Francisti, Ana Meši

Zubná turistika očami lekárok zo Srbska: Slovákov trápi bezzubosť, chodia k nám po protézy aj implantáty. Láka ich cena

23.04.2024 06:00

Stomatologičky zo Srbska nám priblížili, čo láka Slovákov do ich ambulancií.

milano

(New Living Translation) "Základy práva a poriadku sa zrútili. Čo môžu robiť spravodliví?" "Základy", - pod týmto slovom treba vidieť princípy morálky, ktoré tvoria základ spoločnosti. (Ellicottov komentár) Na otázku: "čo môže robiť spravodlivý"? - odpovedá Žalmista v 1 a 7 verši, daného 11 Žalmu. Práve v takých časoch, musí kresťan bezvýhradne dôverovať Bohu, ktorý podporuje a ochraňuje tých, čo sa držia jeho spravodlivých noriem. A útechou je im aj to, že tí - čo rúcajú základy poriadku a prehliadajú spravodlivosť, nikdy nemôžu zvíťaziť! Táto kategória ľudí, dokonca považuje súčasný úpadok morálky, za - "ilúziu" a značná časť týchto ľudí verí, že "žijeme v tom najlepšom svete". Veľavravné sú preto aj slová zo Zjavenia 22,11-12, ktoré, na už nadhodenú otázku, radia: ..... "Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje. Hľa, prídem čoskoro a moja odplata príde so mnou, aby som odplatil každému podľa jeho skutkov."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 183992x
Priemerná čítanosť článkov: 4973x

Autor blogu

Kategórie