Založ si blog

Všetko je možné! Pravoslávny kňaz chváli Jehovových svedkov.

Sú Jehovovi svedkovia „extrémistickou skupinou“, alebo si zaslúžia pochvalu za svoju činnosť a bezúhonnosť? Zaujímavé je to, že svojho času …..  Prezident Putin vyznamenal rodinu Jehovových svedkov. /pre niekoho: rodinu „extrémistov“/

A ten istý prezident V. Putin aj odsúdil prenasledovanie Jehovových svedkov. ….. v Rusku! Tak ako to je?

Či už odpovieme tak, alebo onak,…..je zrejme, že nemôže byť aj jedno  aj druhé pravda!

Tak prečo sú tak rozdielne názory na túto náboženskú skupinu? 

Foto:https://pixabay.com/sk/

Tiež je zaujímavá aj výpoveď pravoslávneho kňaza na adresu Jehovových svedkov. Ale to opäť nejak nejde dokopy s oficiálnym názorom pravoslávnej cirkvi. Prečo tam, kde jeden vidí „nebezpečenstvo“, tak druhý vidí niečo „hodné pochvaly“?

——————————————————————–

Video z YOTUBE:   Ruský pravoslavný kněz vyzývá!

Celý preklad jeho výzvy,/do Češtiny/ je dole pod videom. Titulky sú v Poľštine , ale aj tomu môže každý rozumieť.

——————————————————————–

Samozrejme, Jehovovi svedkovia neočakávajú, že každý bude o nich hovoriť priaznivo.  Pamätajú na Ježišove slová: „Beda, keď o vás všetci ľudia dobre hovoria, lebo práve to robili ich predkovia falošným prorokom.“ (Lukáš 6:26)

A aj Ježiš mal v čase, keď bol na zemi veľmi nízku hodnotu v očiach väčšiny ľudí. To predpovedalo dávno predtým ,aj jedno proroctvo:… „Bol opovrhovaný a nepovažovali sme ho za nič.“ ​(Izaiáš 53:3)

A tak aj dnes platia Ježišove slová….. Ak vás svet nenávidí, viete, že mňa nenávidel skôr, ako nenávidel vás.“ Ján 15:18.  Ak sa teda niekto mýlil v osobe Božieho syna, /dokonalého človeka/ o čo viac sa môže mýliť pri jeho nasledovníkoch, pri nedokonalých ľuďoch?!  Aj keď hneď mnohí povieme: ….“že, neporovnávajme Ježiša s Jehovovými svedkami“, tak dnes práve táto skupina v zmysle slov z ​(Matúša 24:14) , koná Božiu vôľu a zviditeľňuje sa najväčším – poznávacím znamením !

Ale na druhej strane, k hodnote Ježiša, jeho Otec,si svojho syna, cenil veľmi vysoko!  Ale prečo Ježiša mnohí odmietali z jeho národa?  A tak stále tu stojí otázka: …..„čo má pre nás väčšiu cenu“?

„Viac milujeme ľudskú slávu ako Božiu slávu? (Ján 12:43)  A tu, v danom texte /slovách/ je aj skrytá odpoveď, prečo:  …..ohovárame,…..prenasledujeme, …..nenávidíme, ….máme predsudky,  ….nerozlišujeme, …..a mýlime sa!?  Alebo už dnes neplatí, že …..„Podľa toho všetci poznajú, že ste moji učeníci, ak budete mať lásku medzi sebou.“(Ján 13:34, 35)  ……???

A keby len „medzi sebou“, ….. lebo Ježiš povedal aj: ….„Ale ja vám hovorím: Stále milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, ktorí vás prenasledujú; aby ste dokázali, že ste synmi svojho Otca, ktorý je v nebesiach.“ ​(Mat. 5:43–45)  Myslel to vážne?

 


Foto:https://pixabay.com/sk/

 

 

 

 

Nikdy neexistuje bezvýchodisková situácia v živote človeka a to ani v realite dnešných dní!

13.01.2023

(Doporučenie: Kto chce viac získať z tohoto článku, môže si pozrieť aj všetky odkazy na biblické texty, ktoré sú vyznačené inverzne.) Možno, pri názve tohoto blogu vás napadnú slová, že – nádej zomiera posledná. Ale ja začnem uistením, že skutočná nádej nikdy nezomiera. Ale sa napĺňa, a my potom zisťujeme,(alebo ešte len zistíme) že stálo za to veriť [...]

„Ja Som“ = „Ja som, ktorý som“ ? !

06.02.2021

Ako to vlastne je? A tak skúsme opäť uvažovať pomocou Božieho slova a zdravého úsudku, a možno pochopíme, /ak tak bude chcieť Boh, ktorý pokorným dáva porozumenie/, že nie všetko čo nám niekto tvrdí musí byť pravda. Aj keď to tvrdí väčšina. Z biblickej opakovanej histórie by sme to mali aspoň vedieť, ak ju dobre poznáme?! A verme, že skúmanie, kladenie otázok, [...]

„A pekelné brány ju nepremôžu“. – (ale niekde sa stala chyba, niekoho predsa premohli)

18.12.2020

Citujem, ……. „Akokoľvek zázračne to znie, Cirkev sa naozaj za celých dve tisíc rokov ani raz nepomýlila v otázkach viery alebo mravov. Je to vlastne skutočný zázrak, ktorý by mohol komukoľvek poslúžiť na dôkaz božskosti katolíckej Cirkvi. Mnohí by radi dokázali aspoň jeden jediný omyl katolíckej Cirkvi v jej dvetisíc-ročnej histórii. Nikomu sa to [...]

Trump atentát

FBI potvrdila, že Trumpa zasiahla do ucha guľka atentátnika alebo jej fragment

27.07.2024 08:58

Federálny úrad pre vyšetrovanie ukončil dohady a konšpiračné teórie ohľadne príčiny Trumpovho zranenia.

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

milano

Príslovia 24:12 - potom ďalej na túto bežnú výhovorku pokračujú slovami: "A ten kto pozoruje tvoj život (dušu), to nevie? On každému odplatí podľa jeho skutkov". Preto počúvajme hlas múdrosti, ktorá nás všetkých napomíná: ""Múdrosť na ulici kričí, hlasne volá na námestiach, na baštách znie jej volanie a v mestských bránach prednáša reči: „Vy neskúsení, dokedy budete mať radi prostoduchosť, a dokedy sa budú posmešníci schuti vysmievať a blázni nenávidieť poznanie? Venujte pozornosť mojim výčitkám! Hľa, vylejem na vás svojho ducha, oznámim vám svoje slová."" (Príslovia 1:20-23) "Kto však mňa počúva, ten býva bezpečne a pokojne (si žije), bez strachu, že sa mu zle povodí." (33 verš) A to je v dnešnej neistej a nepokojnej dobe, ten najlepší benefit pre každého jednotlivca. Pretože, presné poznanie biblickej pravdy prináša bohatú odmenu. Pozri ešte aj; ..... ; Príslovia 3:13-18.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 190661x
Priemerná čítanosť článkov: 5153x

Autor blogu

Kategórie