Založ si blog

Všetko je možné! Pravoslávny kňaz chváli Jehovových svedkov.

Sú Jehovovi svedkovia „extrémistickou skupinou“, alebo si zaslúžia pochvalu za svoju činnosť a bezúhonnosť? Zaujímavé je to, že svojho času …..  Prezident Putin vyznamenal rodinu Jehovových svedkov. /pre niekoho: rodinu „extrémistov“/

A ten istý prezident V. Putin aj odsúdil prenasledovanie Jehovových svedkov. ….. v Rusku! Tak ako to je?

Či už odpovieme tak, alebo onak,…..je zrejme, že nemôže byť aj jedno  aj druhé pravda!

Tak prečo sú tak rozdielne názory na túto náboženskú skupinu? 

Foto:https://pixabay.com/sk/

Tiež je zaujímavá aj výpoveď pravoslávneho kňaza na adresu Jehovových svedkov. Ale to opäť nejak nejde dokopy s oficiálnym názorom pravoslávnej cirkvi. Prečo tam, kde jeden vidí „nebezpečenstvo“, tak druhý vidí niečo „hodné pochvaly“?

——————————————————————–

Video z YOTUBE:   Ruský pravoslavný kněz vyzývá!

Celý preklad jeho výzvy,/do Češtiny/ je dole pod videom. Titulky sú v Poľštine , ale aj tomu môže každý rozumieť.

——————————————————————–

Samozrejme, Jehovovi svedkovia neočakávajú, že každý bude o nich hovoriť priaznivo.  Pamätajú na Ježišove slová: „Beda, keď o vás všetci ľudia dobre hovoria, lebo práve to robili ich predkovia falošným prorokom.“ (Lukáš 6:26)

A aj Ježiš mal v čase, keď bol na zemi veľmi nízku hodnotu v očiach väčšiny ľudí. To predpovedalo dávno predtým ,aj jedno proroctvo:… „Bol opovrhovaný a nepovažovali sme ho za nič.“ ​(Izaiáš 53:3)

A tak aj dnes platia Ježišove slová….. Ak vás svet nenávidí, viete, že mňa nenávidel skôr, ako nenávidel vás.“ Ján 15:18.  Ak sa teda niekto mýlil v osobe Božieho syna, /dokonalého človeka/ o čo viac sa môže mýliť pri jeho nasledovníkoch, pri nedokonalých ľuďoch?!  Aj keď hneď mnohí povieme: ….“že, neporovnávajme Ježiša s Jehovovými svedkami“, tak dnes práve táto skupina v zmysle slov z ​(Matúša 24:14) , koná Božiu vôľu a zviditeľňuje sa najväčším – poznávacím znamením !

Ale na druhej strane, k hodnote Ježiša, jeho Otec,si svojho syna, cenil veľmi vysoko!  Ale prečo Ježiša mnohí odmietali z jeho národa?  A tak stále tu stojí otázka: …..„čo má pre nás väčšiu cenu“?

„Viac milujeme ľudskú slávu ako Božiu slávu? (Ján 12:43)  A tu, v danom texte /slovách/ je aj skrytá odpoveď, prečo:  …..ohovárame,…..prenasledujeme, …..nenávidíme, ….máme predsudky,  ….nerozlišujeme, …..a mýlime sa!?  Alebo už dnes neplatí, že …..„Podľa toho všetci poznajú, že ste moji učeníci, ak budete mať lásku medzi sebou.“(Ján 13:34, 35)  ……???

A keby len „medzi sebou“, ….. lebo Ježiš povedal aj: ….„Ale ja vám hovorím: Stále milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, ktorí vás prenasledujú; aby ste dokázali, že ste synmi svojho Otca, ktorý je v nebesiach.“ ​(Mat. 5:43–45)  Myslel to vážne?

 


Foto:https://pixabay.com/sk/

 

 

 

 

Nikdy neexistuje bezvýchodisková situácia v živote človeka a to ani v realite dnešných dní!

13.01.2023

(Doporučenie: Kto chce viac získať z tohoto článku, môže si pozrieť aj všetky odkazy na biblické texty, ktoré sú vyznačené inverzne.) Možno, pri názve tohoto blogu vás napadnú slová, že – nádej zomiera posledná. Ale ja začnem uistením, že skutočná nádej nikdy nezomiera. Ale sa napĺňa, a my potom zisťujeme,(alebo ešte len zistíme) že stálo za to veriť [...]

„Ja Som“ = „Ja som, ktorý som“ ? !

06.02.2021

Ako to vlastne je? A tak skúsme opäť uvažovať pomocou Božieho slova a zdravého úsudku, a možno pochopíme, /ak tak bude chcieť Boh, ktorý pokorným dáva porozumenie/, že nie všetko čo nám niekto tvrdí musí byť pravda. Aj keď to tvrdí väčšina. Z biblickej opakovanej histórie by sme to mali aspoň vedieť, ak ju dobre poznáme?! A verme, že skúmanie, kladenie otázok, [...]

„A pekelné brány ju nepremôžu“. – (ale niekde sa stala chyba, niekoho predsa premohli)

18.12.2020

Citujem, ……. „Akokoľvek zázračne to znie, Cirkev sa naozaj za celých dve tisíc rokov ani raz nepomýlila v otázkach viery alebo mravov. Je to vlastne skutočný zázrak, ktorý by mohol komukoľvek poslúžiť na dôkaz božskosti katolíckej Cirkvi. Mnohí by radi dokázali aspoň jeden jediný omyl katolíckej Cirkvi v jej dvetisíc-ročnej histórii. Nikomu sa to [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

milano

(New Living Translation) "Základy práva a poriadku sa zrútili. Čo môžu robiť spravodliví?" "Základy", - pod týmto slovom treba vidieť princípy morálky, ktoré tvoria základ spoločnosti. (Ellicottov komentár) Na otázku: "čo môže robiť spravodlivý"? - odpovedá Žalmista v 1 a 7 verši, daného 11 Žalmu. Práve v takých časoch, musí kresťan bezvýhradne dôverovať Bohu, ktorý podporuje a ochraňuje tých, čo sa držia jeho spravodlivých noriem. A útechou je im aj to, že tí - čo rúcajú základy poriadku a prehliadajú spravodlivosť, nikdy nemôžu zvíťaziť! Táto kategória ľudí, dokonca považuje súčasný úpadok morálky, za - "ilúziu" a značná časť týchto ľudí verí, že "žijeme v tom najlepšom svete". Veľavravné sú preto aj slová zo Zjavenia 22,11-12, ktoré, na už nadhodenú otázku, radia: ..... "Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje. Hľa, prídem čoskoro a moja odplata príde so mnou, aby som odplatil každému podľa jeho skutkov."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 185027x
Priemerná čítanosť článkov: 5001x

Autor blogu

Kategórie