Založ si blog

Môže byť falošné náboženstvo /učenie/ horšie , ako samotná neviera?

Prečo tá žaloba?

Čo sa deje, ak sme v náboženstve, čo učí nesprávne, …ľudské náuky a nebiblické tradície? A to aj napriek tomu, že si v tom , ktorom čase hovorí ,že je ……….. „vyvolené“?! A že ju brány pekelné nepremôžu?“
Nech nám odpovie Písmo a poučný a varovný príklad z minulosti: Citujem ….. „Beda vám, znalci Zákona a farizeji, pokrytci, lebo zatvárate nebeské Kráľovstvo pred ľuďmi. Sami doň nevchádzate a tým, ktorí by doň chceli vojsť, v tom bránite. Beda vám, znalci Zákona a farizeji, pokrytci! Cestujete po mori a po súši, aby ste jedného človeka obrátili na vieru, a keď sa vám to podarí, urobíte z neho človeka, ktorý si zaslúži gehennu /večné zničenie/ dvakrát viac ako vy sami. Beda vám, slepí vodcovia!“ Mat.23,15.
Tu si všimnime, že v úvodnom texte, nie je reč o tom aký bol ten neveriaci človek /pohan/pred svojim „obrátením“ /či dobrý,zlý/, ale že ak prijal učenie farizejov, tak sa stal ešte horší, ako tí, čo ho priviedli k zlému uctievaniu a už si zaslúžili „gehennu“, teda –  večné zničenie. Ale prozyleta/novo-obrátený/ bol hodný zničenia 2 krát viac ako predtým, keď nepoznal falošné učenie náboženských vodcov z 1 storočia! Tiež tu vidíme, že náboženskí vodcovia ,nie že – zachraňovali, ale „zatvárali“ dvere do večného života! Nuž ale čo by sme chceli od „slepých vodcov“? A tak z celého Písma vyplýva , že falošné náboženstvo je na tom horšie ,ako samotná neviera. Už aj výrazy, ako „slepí pastieri, potomstvo vreteníc, synovia zničenia, deti diabla, duchovní opilci a podobne“ , poukazujú, v akom svetle ich videl Boh, ktorý inšpiroval k napísaniu daných slov. Aj preto má akéhokoľvek falošné náboženstvo obrovskú „krvnú vinu“. Pozri.: Lukáš 11,47-52
A to platí aj vtedy, keď v daných náboženstvách nachádzame aj dosť úprimných ľudí, /lebo nie každý skončí ako zmienený prozyleta/ a práve tým Boh adresuje výstrahu zo záveru tohto blogu. Tiež si treba uvedomiť, že presné poznanie Písma a samozrejme – živá viera je potrebná aby sme vedeli odolávať nástrahám toho zlého, „anjela svetla“ Božieho odporcu.  2 Kor.11,14-15. Ak ho ale nemáme, tak je nemožné odolávať jeho intrigám, a lživým náukam a znameniam, „zázrakom“. Rôzne náboženstvá /nekresťanské/ a rozdelený kresťanský dom, je toho dôkazom. A že, za falošným náboženstvom stojí naozaj, práve – Boží odporca! Môžme si to potvrdiť.: 2 Sol.2,9-10. !!!  Tiež.:1 Kor.10,20-22 !!!
A aj preto Písmo uvádza: ….„Chváliš sa Zákonom, a prestupovaním Zákona znevažuješ Boha. Lebo je napísané: Pre vás sa pohania rúhajú Božiemu menu.“ Rim.2,23-24.. A tak potom pre niekoho môže byť náboženstvo – „potupnou a nezmazateľnou škvrnou ľudstva“! A to nie je ojedinelý /extrémny/ názor na mnohých „ctiteľov“ Boha. Faktom je, že, bez presného poznania a živej viery by sme neboli zachránení, ani keby sme boli v pravom náboženstve. Lebo stále platí, že pravda sa nededí, ale sa musí pracne hľadať! A musíme ju mať v srdci. Aby nám Ježiš nepovedal to, čo niektorým svojim

„ctiteľom“ v minulosti: …. „Poznám tvoje skutky; máš meno, že žiješ, ale si mŕtvy.“ Zjav.3,1.

Aké je potom riešenie? Alebo čo by sme mali robiť?.
Opäť, nech odpovie Písmo.: … „To je dobré a príjemné v očiach nášho Záchrancu, Boha, ktorý si praje, aby boli ľudia každého druhu zachránení a dospeli k presnému poznaniu pravdy.“   1 Tim. 2,3-4.
V Písme sa často používa slovné spojenie – „presné, pravé poznanie“. /epignósis/ Buble hub.

Celý život uctievam Boha, a nakoniec sa to ukáže ako – „zbytočné“!?

A keď „spoznáme pravdu, pravda nás oslobodí“,  /aj od nesprávnej viery, chybného poznania/ a vďaka nej získame aj večný život ! Ján 17,3.
A aj tá „všetko prevyšujúca cesta lásky“ , čo je poznávací znak pravých kresťanov,sa … „rozhojňuje“ –  tiež –  „presným /pravým/ poznaním“! Fil. 1,9.
Zásadová láska /agapé/ je teda výsledkom prijímaného , biblického poznania,…..a pôsobenia svätého ducha /jeho-ovocie/ , a nie výsledkom pestovania nejakej spoločenskej etiky.
Záver: Ak niečomu veríme, overme si to Písmom, /NORMOU/, pretože od nášho poznania závisí naša budúcnosť! Náš život! Poučme sa z príkladov minulosti! Aj preto Písmo nabáda Boží ľud aby „vyšiel z Veľkého Babylonu“, zo svetovej ríše falošných náboženstiev, lebo táto ríša,spolok nesie najväčšiu vinu krvi /kolektívnu./, za svoje – duchovné smilstvo. To znamená, že aj keď my osobne sme neurobili nič zlé a nepreliali krv, aj tak zotrvávaním v danom náboženstve si privodíme Boží trest.
Citujem na potvrdenie tohto konštatovania: „Vyjdite z neho, môj ľud, aby ste nemali účasť na jeho hriechoch a aby sa vám nedostalo z jeho rán“. /Zjav. 18,4/ Božie Slovo hovorí: „Bola v ňom nájdená krv prorokov a svätých a všetkých, ktorí boli zabití na zemi.“ Zjav. 18,24

Čo nám pripomínajú dané slová? Nedeje sa presne dnes to isté, ako aj v minulosti?

Preto – tá výzva: „Vyjdite z neho, ľud môj.“   Zjav. 17,6;  A tak je na mieste , hľadať novodobé „útočištné mesto“, pred „pomstiteľom za preliatu krv“, Ježišom Kristom!

Ale my všetci –  máme nesmierny dar,…..slobodnú vôľu, a je na nás ako sa rozhodneme, a či vôbec súhlasíme s danými tvrdeniami a či pôjdeme do hĺbky, pri svojom hľadaní pravdy?! Gal. 6,7.

——————————————————————————————————————

Foto: Vlastné.

Nikdy neexistuje bezvýchodisková situácia v živote človeka a to ani v realite dnešných dní!

13.01.2023

(Doporučenie: Kto chce viac získať z tohoto článku, môže si pozrieť aj všetky odkazy na biblické texty, ktoré sú vyznačené inverzne.) Možno, pri názve tohoto blogu vás napadnú slová, že – nádej zomiera posledná. Ale ja začnem uistením, že skutočná nádej nikdy nezomiera. Ale sa napĺňa, a my potom zisťujeme,(alebo ešte len zistíme) že stálo za to veriť [...]

„Ja Som“ = „Ja som, ktorý som“ ? !

06.02.2021

Ako to vlastne je? A tak skúsme opäť uvažovať pomocou Božieho slova a zdravého úsudku, a možno pochopíme, /ak tak bude chcieť Boh, ktorý pokorným dáva porozumenie/, že nie všetko čo nám niekto tvrdí musí byť pravda. Aj keď to tvrdí väčšina. Z biblickej opakovanej histórie by sme to mali aspoň vedieť, ak ju dobre poznáme?! A verme, že skúmanie, kladenie otázok, [...]

„A pekelné brány ju nepremôžu“. – (ale niekde sa stala chyba, niekoho predsa premohli)

18.12.2020

Citujem, ……. „Akokoľvek zázračne to znie, Cirkev sa naozaj za celých dve tisíc rokov ani raz nepomýlila v otázkach viery alebo mravov. Je to vlastne skutočný zázrak, ktorý by mohol komukoľvek poslúžiť na dôkaz božskosti katolíckej Cirkvi. Mnohí by radi dokázali aspoň jeden jediný omyl katolíckej Cirkvi v jej dvetisíc-ročnej histórii. Nikomu sa to [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

milano

(New Living Translation) "Základy práva a poriadku sa zrútili. Čo môžu robiť spravodliví?" "Základy", - pod týmto slovom treba vidieť princípy morálky, ktoré tvoria základ spoločnosti. (Ellicottov komentár) Na otázku: "čo môže robiť spravodlivý"? - odpovedá Žalmista v 1 a 7 verši, daného 11 Žalmu. Práve v takých časoch, musí kresťan bezvýhradne dôverovať Bohu, ktorý podporuje a ochraňuje tých, čo sa držia jeho spravodlivých noriem. A útechou je im aj to, že tí - čo rúcajú základy poriadku a prehliadajú spravodlivosť, nikdy nemôžu zvíťaziť! Táto kategória ľudí, dokonca považuje súčasný úpadok morálky, za - "ilúziu" a značná časť týchto ľudí verí, že "žijeme v tom najlepšom svete". Veľavravné sú preto aj slová zo Zjavenia 22,11-12, ktoré, na už nadhodenú otázku, radia: ..... "Kto krivdí, nech krivdí ďalej; kto je špinavý, nech zostane špinavý ďalej; spravodlivý nech ďalej koná spravodlivosť a svätý nech sa ďalej posväcuje. Hľa, prídem čoskoro a moja odplata príde so mnou, aby som odplatil každému podľa jeho skutkov."

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 184972x
Priemerná čítanosť článkov: 4999x

Autor blogu

Kategórie